© Google Street View

Winkeldievegges in Hoboken gelinkt aan meer dan 15 feiten in België en Duitsland

De Antwerpse politie kon zaterdag twee winkeldieven oppakken in Hoboken. Ze werden betrapt door de medewerker van een supermarkt op de Kioskplaats. De twee dames bleken niet aan hun proefstuk toe, ze kunnen gelinkt worden aan meer dan 15 feiten over heel België en zelfs in Duitsland. “Er is sprake van duizenden euro’s nadeel”, aldus de Antwerpse politie.

jtp

De politie van het kantoor aan de Kioskplaats kwam meteen ter plaatse. Tegelijkertijd haastte een vrouw zich uit de winkel. Ze werd staande gehouden nadat een getuige haar had aangeduid als verdachte. De tweede verdachte was nog in de supermarkt aanwezig.

Bij controle door de politie bleek één van de twee geseind met een gevel tot gevangenneming. “De andere stond geseind voor een verhoor inzake feiten van diefstal. Ze bleek gebruik te maken van verschillende valse namen, maar kon dankzij haar vingerafdrukken gevonden worden in de database”, verduidelijkt de Antwerpse politie.

De twee dames kunnen gelinkt worden aan meer dan 15 feiten over heel België en zelfs in Duitsland. “Er is sprake van duizenden euro’s nadeel”. De politie onderzoekt ook of de twee deel uitmaken van een grotere bende. Ze worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio