Politie betrapt drugsgebruikers tijdens actie in horecazaken

Foto: RR

Politie betrapt drugsgebruikers tijdens actie in horecazaken

Print
Willebroek / Mechelen -

De politie Mechelen-Willebroek heeft in de nacht van zaterdag op zondag een controleactie gehouden in een zevental horecazaken. Er werden voornamelijk bezoekers in verband met drugsbezit en -verkoop gevat.

De politie hield de actie nadat er verscheidene klachten waren binnengekomen over overlast, vechtpartijen, de verkoop van drugs, diefstallen en dronkenschap. De lokale inspecteurs kregen tijdens de actie steun van de federale politie met drugshonden. Ze controleerde 134 personen. Meer dan de helft van hen (71) zijn bij de politie bekend voor eerder gepleegde feiten.

De inspecteurs stelden een dertiental processen-verbaal op. Drie bezoekers hadden een kleine hoeveelheid hasj op zak. Twee klanten kregen een pv voor de verkoop van verdovende middelen. Eén bezoeker stond geseind, een andere probeerde zich te onttrekken aan de controle en werd bestuurlijk aangehouden en overgebracht naar het commissariaat.

Een cafébaas werd geverbaliseerd omdat hij een lokaal ter beschikking had gesteld om drugs te gebruiken. Twee bezoekers lapten het rookverbod aan hun laars en kregen een boete. De politie stelde ook nog processen-verbaal op voor verboden wapendracht en een inbreuk op de horecavergunning. Een handelszaak werd onmiddellijk bestuurlijk gesloten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio