© © Gil Plaquet

Politie onderschept Nederlandse drugsdealer bij oprit E19

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft op de E19 een Nederlander gevat. De man wordt ervan verdacht drugs te dealen en is ter beschikking gesteld van het parket.

Leo De Nijn

Een patrouilleploeg van de lokale politie Mechelen-Willebroek kreeg vrijdag om 16.15u op het Battelcomplex een voertuig met Nederlandse nummerplaten in het vizier. Toen de politie merkte dat de bestuurder zich zenuwachtig gedroeg, beslist ze tot controle over te gaan. Aan de oprit van de E19 zette ze het voertuig aan de kant.

De 43-jarige chauffeur kon geen identiteitsbewijs voorleggen. Hij verplaatste zich met een huurwagen. “De man was in het bezit van een grote som geld, alsook een aantal pakjes met cannabis die hij verstopt had in zijn kledij en in zijn auto. Onze manschappen kwamen er achter dat hij op een aantal adressen in de regio drugs had geleverd of zou gaan leveren”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De Nederlander werd overgebracht naar het politiecommissariaat, waar hij na verhoor ter beschikking werd gesteld van het parket. Het voertuig en de drugs werden in beslag genomen.

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio