© Politie Mechelen-Willebroek

Stomdronken man met voorlopig rijbewijs rijdt in de gracht

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens het weekend vijftien rijbewijzen van dronken bestuurders onmiddellijk ingetrokken. Onder hen een bestuurder met een voorlopig rijbewijs die stomdronken op de R12 in de gracht belandde. Hij mocht zijn roest uitslapen in een politiecel.

Leo De Nijn

De politie zette in totaal 1.159 bestuurders aan de kant om te blazen. 41 chauffeurs testten positief. Een van hen verloor op de gewestweg R12, aan het kruispunt van de Guido Gezellelaan met de Oscar Van Kesbeeckstraat nabij McDonalds, de controle over zijn voertuig en belandde in de gracht. “De chauffeur kon nog amper op zijn benen staan. Om 4.30u dacht hij dat het 1 of 2u was. Hij had 2,6 promille alcohol in zijn bloed. Bij de controle kwam ook aan het licht dat hij zelfs maar een voorlopig rijbewijs had en dat hij daar zelfs tijdens een weekendnacht niet mee mag rijden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De dronken man was ook nog agressief tegen de inspecteurs die hem meenamen naar het politiecommissariaat om er zijn roes uit te slapen.

© rr

Op de Zandpoortvest kon de politie een bestuurder uit het verkeer halen die alleen een identiteitskaart van zijn broer kon voorleggen. Zijn rijbewijs ligt voor een rijverbod al meer dan een jaar op het politieparket in Mechelen. Hij legde nog steeds geen nieuw rijexamen af, maar rijdt wel rond met een voertuig dat op naam van zijn vader staat ingeschreven. Ook deze laatste krijgt een proces-verbaal wegens het toevertrouwen van een auto aan een persoon die over geen rijbewijs beschikt.

Een andere bestuurder testte positief op het gebruik van cocaïne. “Hij gaf toe dat hij twee uur voor onze controle vier lijntjes coke had gesnoven. Hij had ook 1,6 promille in zijn bloed. Zelfs voor beide inbreuken zou het rijbewijs onmiddellijk zijn ingetrokken. Bovendien had hij ook nog wat cocaïne op zak”, vertelt de hoofdinspecteur.

Een vrouwelijke bestuurster was met 1,7 promille ook zwaar onder invloed. Ze had geen rijbewijs op zak. Aan haar auto werd ter plaatse een wielklem gelegd tot ze haar rijbewijs kan voorleggen. De vrouw was niet aan haar proefstuk toe. Op 27 januari werd haar rijbewijs ook al eens ingetrokken voor dronken sturen.

Tijdens de politieactie moesten ook nog twaalf bestuurders hun rijbewijs voor zes uur inleveren. Veertien chauffeurs kregen een rijverbod van drie uur.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio