© Shutterstock

H&M test nieuw concept uit waar zelfs yoga wordt gegeven

H&M heeft in een hippe wijk in Berlijn zopas een nieuwe winkel geopend. Het Zweedse label test er een concept uit waarbij niet alleen kleren te koop zijn, maar waar bijvoorbeeld ook yogalessen worden gegeven, je iets kunt drinken in de tuin en ook andere merken verkrijgbaar zijn.

flb

H&M kampt de laatste jaren met tegenvallende cijfers en probeert daarom nu het tij te keren. Dat doen ze onder andere met het uittesten van een nieuw concept. Dat werd vorig jaar voor het eerst gelanceerd in thuisbasis Stockholm en nu opende een filiaal in de wijk Mitte in Berlijn de deuren.

Het gaat om winkels die qua oppervlakte maar een vijfde bedragen van een normale H&M en er worden producten verkocht die aangepast zijn aan de smaak van de lokale bevolking. In Berlijn gaat het om vegan cosmetica, parfum, handtassen en tweedehandskleding van andere merken. Er worden ook yogaspullen verkocht die inspelen op de lessen die er worden gegeven. Wie de gevel ziet, heeft ook niet meteen door dat het om een H&M gaat want de naam Mitte Garten prijkt in het groot op de etalages.

Volgens Anna Bergare, hoofd innovaties bij H&M Lab, zullen er nog dergelijke winkels komen. "Een gaat om een hyperlokale kleine flagshipstore. We zien hen het potentieel ervan ook op andere plaatsen. Er zijn veel van die creatieve stadsdelen waar dit concept zou kunnen werken.”

NIET TE MISSEN