Veel heibel in slotkwartier, maar Heist verliest opnieuw

Geen punten voor Heist in Seraing. Vijf minuten voor tijd trapte Benhamou nog een strafschop binnen, verder geraakten de Heistenaren niet.

GF

Seraing 2 - Heist 1

Stéphane Demets had flink wat wijzigingen aangebracht. Wijns, Benhamou en Gendebien kwamen in de ploeg voor Orye, Vande Cauter en Janssens. Laatstgenoemde zat ook niet in de wedstrijdselectie want hij had ziek afgemeld. De eerste helft was een lange studieronde, veel gebeurde er niet tot kort voor de rust. Sabaouni zette Gueye op weg naar doel. Die koos de verste hoek en 1-0.

De beste kans voor Heist was voor Gendebien. Die mikte een hard schot op de vuisten van keeper Werner. Ook na de rust bleef de partij gesloten. Maar na een dik uur stond het wel 2-0, een persoonlijke actie bekroonde Sanogo met een doelpunt.

Hectische slotfase

Alle hectiek zat verscholen in het slotkwartier. Coach Demets wilde de bal aan de zijlijn opeisen voor een inworp maar werd belaagd door de terreincommissaris die in een aparte dug-out volgens hem te lang wachtte om de bal weer in het spel te brengen. De poppen aan het dansen, iemand van de staf van Seraing kreeg rood en ook bij Heist viel een slachtoffer. Senad Karahemet, geen minuut gespeeld, maar wel een rode kaart. Op het veld stond Seraing intussen met een man minder. Boulenger had zijn tweede gele kaart gekregen. En Heist was op 2-1 gekomen nadat Tambeur werd vastgepakt in de grote rechthoek.

Benhamou klaarde de klus met brio, keeper op het verkeerde ben en weer spanning in de match. Maar verder dan de aansluitingstreffer geraakte Heist niet meer. Gendebien en Webers kregen een gele kaart. In de tweede helft en bij 2-0 bracht Demets aanvallende versterking met Carrasco, Orye en Mateso voor Absisan, Bamona en Osah.

Nieuw verlies voor Heist dat volgende zaterdag thuis tegen Dender wellicht de zieke Janssens kan recupereren. Geschorsten zijn er niet, al staan Absisan, Gendebien, Odutayo en Regnier wel op twee gele kaarten.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws