KV Mechelen dankt Waasland-Beveren voor knullige owngoal en blijft maar winnen

KV Mechelen blijft in de winning mood. Waasland-Beveren bleek nochtans een erg taaie klant, maar met een owngoal zorgden ze er zelf voor dat Malinwa met de volle buit huiswaarts kon keren. Het werd 1-3 op de Freethiel.

Yannick Lambrecht

LEES OOK. ONS OORDEEL. Togui en Tainmont vallen sterk in, Storm en De Camargo dit keer geen uitblinkers

Waasland-Beveren tegen KV Mechelen mocht dan wel de eerste officiële ontmoeting sinds ‘dé match van Propere Handen’ zijn, op de Freethiel was daar zondagavond weinig of niets van te merken. Geen oorlog of grensoverschrijdende duels op het veld, geen spandoeken of geplande acties in de tribunes. Wel een sportieve pot voetbal, waar de toeschouwers zelfs met die hele heisa in het achterhoofd hun weekend in schoonheid mee konden afsluiten.

Alleen bleef iedereen toch lang een beetje op zijn honger zitten. Beide ploegen legden bij momenten wel mooie combinaties op de mat, maar té weinig draaiden die acties uit op echte doelkansen. Op punten zou de eerste helft wellicht naar de Waaslanders zijn gegaan. Net iets vloeiender en gretiger, en zeker geen ploeg die je op de voorlaatste plaats zou verwachten. Twee keer kwamen ze dichtbij, via kanonskogels van eerst Durmishaj en vervolgens Kobayashi, maar in beide gevallen stond Thoelen paraat om de bal over zijn doel te tikken.

Lastiger dan verwacht

En toch was het KV dat halverwege aan de leiding stond. Het was misschien allemaal niet zo gestroomlijnd als de voorbije weken, maar de efficiëntie was er wel weer. De Camargo had nog brute pech toen hij zijn kopbal op de lat zag sterven, Kaya trof wel raak. Na de laatste corner van de eerste helft, weliswaar voor Beveren, stak Vanlerberghe in een rotvaart het veld over om zijn kapitein met een bijzonder knappe voorzet te bedienen voor de 0-1.

Een kopie in de tweede helft – de thuisploeg genoeg in bedwang houden en in het slot 0-2 scoren – daar hadden de Mechelaars gerust voor willen tekenen. Maar zo eenvoudig ging het niet. De spelers waren amper vijf minuten uit de kleedkamer toen Kobayashi zijn eerste basisplaats verzilverde door de aflegger van Koita in één tijd binnen te werken. Plots 1-1 en KV mocht herbeginnen.

Begin van het einde

Waasland-Beveren had bloed geroken en schakelde nog een versnelling hoger, maar dat maakt geen zier uit als je dan zelf in de berm rijdt. Met drie tegelijk sprongen de geelhemden naar een vrije trap van Schoofs, de bal ketste af en de onfortuinlijke Jackers mocht het leer uit zijn netten rapen. Ex-speler Van Damme leek de 1-2 op te eisen, maar het was wel degelijk Tshibola met de owngoal. Het begin van het einde, want niet het Beverse slotoffensief maar wel een Mechelse counter was uiteindelijk het laatste wapenfeit. Invaller Togui legde in het slot, na ellenlang wachten op de VAR, de 1-3 eindstand vast.

Voila, missie geslaagd. Negen op negen en derde in de stand. De komende week belooft met het midweekvoetbal druk te worden, al hoeft Mechelen niet te reizen met thuismatchen tegen STVV en Charleroi voor de boeg. Aan de onbetwiste revelatie van dit seizoen om de winstreeks nóg wat verder uit te breiden en zich nóg meer in de top van het klassement te nestelen.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws