© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse Kempenzonen wint en schuift rode lantaarn door

Lierse Kempenzonen staat niet langer op de laatste plaats in de eerste amateurklasse. Met een verdiende 2-0 thuiszege tegen Sint-Eloois-Winkel schoven de Pallieters zaterdagavond de rode lantaarn door. Goals van Janssen voor de pauze en Maesen na rust zorgden voor de deugddoende driepunter.

Kurt Guldentops

Een tweede thuiszege happen, maar vooral wegkomen van die verfoeide laatste plaats. Dat was de missie waarmee Lierse Kempenzonen zaterdag zijn werkavond op het Lisp aansneed. Dirk Gyselinckx koos voor de elf die zich in uiterst moeilijke omstandigheden naar een kostbaar punt op het veld van Olympic Charleroi hadden gewroet. Ook in de dug-out was er nauwelijks enige verandering. Enkel de geschorste Ibrahim Kargbo zat noodgedwongen in de tribune.

Spelers, sportieve staf en fans. Als één blok negentig minuten lang bereid zijn door een muur te lopen. Dat was de wens van assistent Nico Van Kerckhoven vooraf. De Pallieters begonnen ook wel met veel goede bedoelingen, maar werden te vaak afgeremd door technische mankementen. Zo bleef het lang wachten op een eerste mogelijkheid. Die kwam er toen Da Silva aan de tweede paal een voorzet van Janssen over doel mikte. Kort daarop was het niettemin bingo. Vermeiren bereikte Janssen, die zich eerst mooi vrij kapte en dan met behulp van de paal het leer in doel deponeerde. De deugddoende voorsprong was zo een feit, al bracht Vanhaeren die enkele minuten later alweer aan het wankelen met een lob nipt over doel. Maar toch waren het de Lierenaars die hun zaakjes grotendeels onder controle hadden. Zonder evenwel nog gevaarlijk te zijn tot aan de rust.

Na rust moest Roef al gauw redding brengen op een schot in de draai van Vermeiren. De aanvaller zag nadien zelfs een doelpunt afgevlagd worden op een rebound na een pegel tegen de lat van Van Aerschot. En alweer Vermeiren schoof centimeters naast een strakke voorzet van Nelissen. Zo bleef het wachten op de bevrijdende treffer, al zorgde Sint-Eloois-Winkel amper voor enig gevaar. Elf minuten voor sluitingstijd viel die tweede goal dan toch nog, toen de ingevallen Maesen van dicht bij inkopte.

Zo pakken de Pallieters 4 op 6 onder de vleugels van Dirk Gyselinckx en zijn ze weg van die verfoeide laatste plaats. Het slotakkoord was nog voor de amper zeventienjarige Manito Garcia, die de laatste vier minuten nog mocht debuteren.

Lierse Kempenzonen: Rausin, Delorge, Smolders, Frans, Nelissen, Maus, Buyens, Janssen (64’ Sols), Da Silva (86’ Garcia), Van Aerschot (68’ Maesen), Vermeiren.

Sint-Eloois Winkel: Roef, Dujardin, Velghe, Reuse, Verhooghe, Vanhaeren (63’ Sumeli), Deschilder, Lutun (86’ Popalzay), Waeghe (62’ Bougrissi), Oumedjeber, Munoz.

Doelpunten: 22’ Janssen 1-0, 79’ Maesen 2-0.

Gele kaarten: 44’ Oumedjeber, 88’ Maus.

Rode kaarten: geen.

Scheidsrechter: Staessens.

Toeschouwers: 2.800.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws