© BFM

Auto over de kop bij ongeval op Boomsesteenweg

Op het kruispunt van de Boomsesteenweg en de R11 in Wilrijk is zaterdagvoormiddag een auto over de kop gegaan bij een botsing. Twee personen raakten gewond.

sare

Het ongeval gebeurde zaterdag even na 10 uur op het kruispunt van de Boomsesteenweg en de R11, die daar Gaston Fabrélaan heet. Een auto die op de Boomsesteenweg in de richting van Brussel reed botste er met een ander voertuig dat op de R11 in de richting van Hoboken reed. Door de klap ging een van de voertuigen, een Hyundai, over de kop. De andere wagen, een Peugeot, belandde tegen een verkeerslicht op het kruispunt.

© BFM

Twee bestuurders van de auto’s, een man en een vrouw, werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De politie kwam ter plaatse om het verkeer op het drukke kruispunt in goede banen te leiden.

© BFM

Eerder deze week, dinsdagavond, kwam het op hetzelfde kruispunt ook al tot een gelijkaardige stevige aanrijding, toen belandde een bestelwagen op zijn flank. Een getuige zag toen dat een van de voertuigen door het rode licht gereden was. Ook vrijdag botsten op exact dezelfde plek twee wagens met elkaar nadat een van de bestuurders het rode licht op de Boomsesteenweg genegeerd had. Of ook bij het ongeval van zaterdagvoormiddag het rode licht genegeerd werd, is nog niet duidelijk.

“Geen connectie met nieuwe regeling verkeerslichten”

Op het kruispunt waar de ongevallen gebeurden werd in september de regeling van de verkeerslichten aangepast. “Dat gebeurde al in het begin van september”, bevestigt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “We zorgden ervoor dat een conflict tussen auto’s en fietsers die op de Boomsesteenweg in de richting van Brussel rijden verdween. Het kruispunt werd dus veiliger.” Het AWV ziet dan ook geen connectie tussen de ongevallen van de afgelopen week en de nieuwe regeling. “Er zijn geen conflicten toegevoegd en er was geen impact op de doorstroming. Het kruispunt werd net veiliger”, zegt Schoenmaekers. “We hebben de afgelopen twee maanden ook geen klachten gekregen over de situatie.”

MEER OVER Mobiliteit stad & rand