© Olivier Matthys

muziek

‘Idool 2003’-reünie: Natalia en Peter Evrard na 16 jaar weer op één podium

Even leek het vrijdagavond weer 2003 in Vilvoorde. Als orgelpunt na een week Top 500 van de Zeroes, zette radiozender Qmusic Idool 2003-finalisten Natalia, Brahim en Peter Evrard opnieuw samen op één podium.

jdr

I Gotta Feeling van Black Eyed Peas. Volgens de luisteraars van Qmusic is dat hét topnummer uit de jaren 2000. Het was meteen ook de periode dat een succesvol VTM-programma het levenslicht zag: Idool. In 2003 kreeg muzikaal talent van eigen bodem voor het eerst de kans om zich aan Vlaanderen te tonen en daaruit kwamen artiesten voort zoals ­Natalia, Brahim en Peter Evrard. Om zijn Top 500 van de Zeroes in een gepaste sfeer af te ronden, nodigde Qmusic de drie finalisten vrijdagavond uit voor een ­gelegenheidsconcert. “Een bijzondere ervaring”, aldus Peter Evrard (45), de man die Idool 2003 won, maar de jaren daarna beetje bij beetje uit de spotlights verdween.

“Ik heb tijdens en na Idool de muziek kunnen maken die ik wou, ik heb vrede met de situatie zoals ze nu is. Ik werk als IT’er bij een communicatiebedrijf en daarnaast maak ik deel uit van ­10Rogue, een rock-, metal- en grungeband. Een grote carrière zoals Natalia die uitbouwde, is sowieso niets voor mij. Met alle respect voor wie dat wel doet, maar als je groot wilt worden, moet je toegevingen doen en al eens muziek zingen die niet je ding is. Dat is niets voor mij, ik hou vast aan mijn eigen stijl.”

Ook uiterlijk is hij geen haar veranderd. Peter Evrard is nog altijd de man met het lange haar en het sikje. “Ik ben geen sikkepit veranderd.” Wat dan weer wel is veranderd, is de plaats in de Top 500 waarop zijn nummer For You staat. Van 371 vorig jaar, steeg de song dit jaar naar nummer 232.

Nu in het nieuws