© BELGAIMAGE

Vierde verdachte opgepakt na doden in koelwagen Essex

Er is een vierde verdachte opgepakt in het onderzoek naar de koelcontainer die woensdag werd aangetroffen in Essex, met 39 lijken aan boord. Dat meldt de politie van Essex op haar website. Het gaat om een 48-jarige man uit Noord-Ierland die, net als de twee personen die eerder op de dag werden opgepakt, verdacht wordt van doodslag en samenspannen met mensensmokkelaars.

De veertiger werd opgepakt op de luchthaven London Stansted. “De arrestatie volgt op die van een 38-jarige man en een 38-jarige vrouw uit Warrington tijdens huiszoekingen tijdens de nacht in Cheshire”, aldus de politie in een persbericht. De andere verdachte is de 25-jarige chauffeur van de trekker die de koelcontainer oppikte in de haven van Purfleet. Die man, ook uit Noord-Ierland, werd woensdag opgepakt. Hij wordt verdacht van moord en blijft in de cel.

De Britse autoriteiten meldden donderdag dat de 39 slachtoffers waarschijnlijk Chinezen zijn. Verschillende media schreven vrijdag echter dat verschillende Vietnamese families zich zorgen maken dat familieleden zich onder de slachtoffers bevinden. Sky News meldt vrijdagavond dat de Vietnamese ambassade in Londen daarover nog geen bevestiging heeft gekregen nadat ze de informatie over de families aan de politie had doorgespeeld.

De lichamen moeten nog geïdentificeerd worden, wat volgens de politie een werk van lange adem zal worden.

MEER OVER Drama koelwagen Essex

Nu in het nieuws