Slap Beerschot laat comeback van Lokeren gebeuren en verliest op Daknam

Print

Beerschot kwam vroeg op voorsprong via Brogno, maar nog voor de rust werd het 2-1 voor Lokeren. Foto: BELGA

Het blijft ook na twaalf speeldagen wachten op de eerste uitoverwinning van Beerschot. Op Daknam kwam paars-wit wel snel op voorsprong, maar nog voor de rust was Sporting Lokeren er alweer op en over gegaan. Na de deugddoende zege tegen Virton van een week geleden is het terug naar af voor Beerschot. Eindverdict: 2-1.

Match 1 op speeldag 1 van de Proximus League: Beerschot vs Lokeren. De twee grote titelfavorieten tegen elkaar, met Beerschot dat na een veelbelovende prestatie en het enige doelpunt van Holzhauser direct mocht zegevieren. Enkele maanden later: de nummers vijf en zes tegenover elkaar, in een veredelde oefenmatch ter voorbereiding van een hopelijk betere tweede periode. Maar tekenen van beterschap? Die werden duidelijk nog opgespaard.

Het begon nochtans zo goed voor Beerschot. De Lokerse verdediging liet zich te gemakkelijk vangen toen Placca de bal richting Brogno in het straatje stuurde en na een dikke vijf minuten was de 0-1 al een feit. Knappe start, al zou het verdedigende gestuntel een duidelijker beeld scheppen van de avond dan de openingstreffer zelf.

Halverwege stond Lokeren, ondanks een prestatie die zeker niet veel beter was, zelfs op een 2-1 voorsprong tegen het povere Beerschot. Na een kwartier kreeg Beridze alle ruimte in de zestien en kon hij de voorzet van Tirpan laag in de verste hoek binnenkoppen. Op slag van rust viel via een hoekschop opnieuw een kopbaldoelpunt, deze keer van de boomlange Hajric. De paars-witte mannetjes stonden erbij en keken ernaar. Twee keer.

Het was weliswaar met een onuitgegeven verdediging dat Beerschot voor de dag kwam, want Holzhauser trad voor de allereerste keer aan als centrale verdediger. Bourdin was immers geschorst, Seigers is nog bezig aan zijn revalidatie en veel alternatieven zijn er momenteel niet. Maar het is te makkelijk om de tegendoelpunten daar op te steken.

Het schrijnende gebrek aan scherpte was overal merkbaar. Placca die alleen op doel afgaat en zowel te vroeg als recht op Verhulst trapt, Holzhauser die uitschuift en op zijn gat valt bij een vrije trap, De Keersmaecker die met een barslechte pass Beridze plots alleen voor doel zet – al een geluk dat zijn lob over Vanhamel én over het doel ging… Ga zo maar even door. En tot overmaat van ramp moest Sanusi, nog maar pas terug uit blessure, opnieuw vroegtijdig naar de kant.

Coach Losada zag het ook mislopen en probeerde zeker wel in te grijpen. Telkens het spel stillag, nam hij een speler bij zich om bij te sturen en tijdens het kwartiertje rust zal hij dat ongetwijfeld ook voor de hele groep gedaan hebben. Maar het mocht niet baten.

De beste kansen na de pauze waren zonder meer voor de thuisploeg. Van Damme deed de netten vlak voor het uur zelfs trillen met zijn krachtige kopbal, maar de vlag ging omhoog en dus geen 3-1. Ook de raket van Marecek mocht er wezen. En de bezoekers van Beerschot? Die gingen door op hetzelfde elan en kregen weinig of geen noemenswaardige kansen. Het bleef tot het einde 2-1.

Lokeren sluipt zo een beetje dichter bij Beerschot, maar ze blijven respectievelijk zesde en vijfde in het klassement. En wat dan nog? Laat de hopelijk betere tweede periode maar gauw beginnen.

Meer voetbalnieuws