© bfs

Zwaar ongeval op E17: bestelwagen rijdt met hoge snelheid in op signalisatiewagen

Op de E17 richting Gent gebeurde in Sint-Niklaas vanochtend om iets over 5 uur een zwaar verkeersongeval. Een bestelwagen reed daar in op een signalisatiewagen. De bestuurder raakte zwaargewond.

bfs

Ter hoogte van de samenkomst van de hoofdrijbaan en de laterale weg richting Gent hadden arbeiders een herstelling aan het wegdek uitgevoerd. Daarvoor was één rijstrook afgesloten voor het verkeer. Een signalisatiewagen stond een honderdtal meter voor de kleine werfzone opgesteld, maar de bestuurder van een grote bestelwagen had de signalisatiewagen die de werf beveiligde veel te laat gezien en reed er met hoge snelheid op in.

© bfs

Door de zware klap raakte de bestelwagen zwaar beschadigd en kwam hij dwars over de rijbaan te staan. De drie rijstroken van de hoofdrijbaan raakten daardoor versperd. Het verkeer kon enkel nog via de laterale weg langs het ongeval passeren. De bestuurder van de bestelwagen raakte zwaargewond, de wegarbeiders bleven ongedeerd. Het ongeval zorgde aan het begin van de ochtendspits voor heel wat file. Omstreeks 6u30 was de rijbaan vrijgemaakt en loste de file vrij snel op.

MEER OVER Sint-Niklaas

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio