© BELGAIMAGE

Eerste duel tussen Waasland-Beveren en KV Mechelen na Propere Handen: verleden laten rusten met verzoeningsdiner

Waasland-Beveren en KV Mechelen ontmoeten elkaar zondag voor het eerst sinds hun beruchte onderlinge duel op 11 maart 2018. KV Mechelen won toen met 2-0 maar degradeerde alsnog omdat Eupen op hetzelfde moment Moeskroen versloeg met 4-0 dankzij vier doelpunten in het slotkwartier.

thst, whb

Uit afgeluisterde telefoongesprekken bleek maanden later dat Dejan Veljkovic het resultaat van die wedstrijd heeft proberen te beïnvloeden met medeweten van vier Mechelse clubbestuurders. De hele affaire veroorzaakte een schokgolf in het Belgische voetballandschap. In de tuchtzaak die volgde ontsnapten beide clubs aan degradatie, maar nu willen ze de zaak definitief achter zich laten.

Bij Waasland-Beveren klinkt het dat het Mechelse bestuur zondag welkom is, zoals iedere andere club. Het gegeven dat geen enkele in opspraak gekomen bestuurder van KV (Somers, Steemans, Timmermans en Vanroy) nog actief is binnen de club, is ongetwijfeld een faciliterende factor in de verzoening tussen de twee clubs.

Voor KV zal de nieuwe algemene directeur Frank Lagast en drie aandeelhouders Guy Vanherp, Luc Leemans en Eddy De Reys samen met hun partners aanschuiven voor het bestuursdiner. Ook Waasland-Beveren voorzitter Dirk Huyck zal zoals altijd aanwezig zijn. Dieter Penninckx, hoofdaandeelhouder van KV, is er zondag niet bij op het bestuursetentje. De sterke man van KV laat de ceremoniële plichtplegingen op verplaatsing wel vaker aan zich voorbij gaan.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws