© Joris Herregods

Roltrap Groenplaats nog wel even buiten werking

De roltrap die toegang geeft tot premetrostation Groenplaats werkt al weken niet meer en dat zal nog wel een tijd zo blijven. Vervoersmaatschappij De Lijn bekijkt zelfs of het nog wel de moeite loont om het (on)ding te laten herstellen. Anders komt er misschien een volledig nieuw exemplaar.

grvr

De roltrap om af te dalen naar het premetrostation – die op de Groenplaats zelf, tegenover het gebouw van de Karel de Grote Hogeschool – is al meer dan drie weken stuk. Wie de put afdaalt om naar de onderliggende winkels of de premetrohalte gaan, moet de gewone trap nemen. En dat is zeker voor oudere mensen geen evidentie. Laat staan als het geregend heeft.

“Ook wij zitten erg verveeld met de zaak”, zegt Inge Debruyne, woordvoerster van De Lijn. “Maar het kost de onderhoudsfirma die verantwoordelijk is voor onze roltrappen veel tijd om de zaak te herstellen. Ondertussen is zelfs gebleken dat het probleem nog veel groter is dan oorspronkelijk ingeschat.”

Het is niet de eerste keer dat de roltrap op de Groenplaats forfait geeft. Cijfers hebben ze bij De Lijn niet, maar ze weten dat het ding in het verleden al vaker de geest gegeven heeft. “We bekijken nu of het nog wel de moeite loont en de kosten waard is om de roltrap te laten herstellen. Als dat niet het geval blijkt, laten we een volledig nieuw exemplaar plaatsen. Tot dan blijft de roltrap helaas buiten gebruik.”

MEER OVER Mobiliteit stad & rand