© bfa

Frankfurt-aanhang wacht Standard-fans op, 37 Luikse fans mogen stadion niet in

In Duitsland lachen ze er niet mee. De Duitse politie had informatie dat meerdere risicosupporters van Standard de verplaatsing naar Frankfurt zouden maken. Dicht bij de Belgisch-Duitse grens moesten bijzonder veel auto’s en zowat alle bussen met een Belgische nummerplaat stoppen en werden ze grondig doorzocht. 37 voetbalfans van Standard Luik werd de toegang tot het stadion van Frankfurt ontzegd. Ze mogen ook de binnenstad en het treinstation niet in. Bij een controle op de snelweg werd in de autobus van de 37 supporters Bengaals vuur, rookbommen en knalpotten, goed voor 2,5 kilogram aan explosieven, teruggevonden.

Omdat niet uitgemaakt kon worden aan wie het materiaal toebehoorde, werd alle 37 fans een inreisverbod opgelegd. De Duitse politie had informatie dat zo’n vierhonderd risicosupporters van Standard de verplaatsing naar Luik zouden maken en hield aan de grens verscherpte controles.

Ook de ontmoetingsplaats die voorzien werd, het Römerplatz in hartje Frankfurt, werd al voor het voorziene verzamelingsuur gewijzigd. Zo’n 50 Frankfurt-aanhangers hadden zich er immers verzameld om de Luikse supporters te verwelkomen. Nieuwe bestemming: een Ierse pub in een ander stadsdeel. Een indrukwekkende politie-eenheid zorgde voor een kordon dat voorkwam dat Duitse amokmakers tot daar zouden komen.

Om 21u00 trappen Eintracht Frankfurt en Standard in de Commerzbank-Arena een wedstrijd van de derde speeldag in groep F van de Europa League op gang.

MEER OVER Standard de Liège

Meer sportnieuws