ASSISEN. Jonny Van den Broeck kreeg tijdens gevangenisperiode 9 tuchtverslagen, onder andere voor poging doodslag

Foto: BELGA

ASSISEN. Jonny Van den Broeck kreeg tijdens gevangenisperiode 9 tuchtverslagen, onder andere voor poging doodslag

Print
Antwerpen -

Tijdens zijn voorhechtenis in de gevangenis liep Jonny Van den Broeck negen tuchtverslagen op. Hij schold een cipier uit voor ‘achterlijke hoer’, deed onaangepaste aanrakingen bij collega’s in de bibliotheek van de gevangenis, pestte een celgenoot en zou een andere celgenoot hebben proberen te wurgen met een plastic zak en hem hebben gedwongen tot seksuele handelingen, al ontkent Jonny dat.

Lees ook: “Met mij had Jonny oook SM-seks als ik dat niét wilde”

De politie-inspecteur vond het zelf ook veel: negen tuchtverslagen. “Het eerste half jaar ging het goed, maar daarna stapelden de problemen zich op.¬ Hij werkte een tijd in de bibliotheek en toen klaagden collega’s over ongepaste aanrakingen. Hij hield ook een gsm achter op cel, verziekte de sfeer en was de aanvoerder bij de pesterijen van een celgenoot, die ’s nachts werd ingesmeerd met scheerschuim. Hij gedroeg zich arrogant en vroeg constant aandacht. Hij had het ook moeilijk met gezag.” Het zwaarste tuchtrapport kwam er na een klacht van een celgenoot, die zegt dat Jonny hem probeerde te wurgen met een plastic zak en hem dwong tot seksuele handelingen. Jonny ontkent dat en dat onderzoek loopt nog.

In de 2,5 jaar in de gevangenis besteedde Jonny 6.000 euro. Hij kocht onder andere computerspelletjes, computeronderdelen en pornotijdschriften. Nu staat er nog 36 euro op zijn rekening. Tegen de inspecteur die zijn moraliteitsonderzoek deed, zei hij dat het hem best beviel in de gevangenis. “Ik zou hier nog 1.000 jaar kunnen zitten, het is net een hotel. Het enige nadeel is dat het hier een beetje saai is en ik vind het spijtig dat ik geen bezoek krijg.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio