© EPA-EFE

Dries Mertens staat in Champions League-ploeg van de week naast kwelduivels van Club Brugge en KRC Genk

In de Champions League-ploeg van de week staat na de derde speeldag één landgenoot: Dries Mertens. Hij staat er in mooi maar pijnlijk gezelschap want met Kylian Mbappé, Angel Di Maria en Alex Oxlade-Chamberlain kregen ook de beulen van respectievelijk Club Brugge en KRC Genk een plekje.

vml

Dries Mertens scoorde twee keer voor Napoli op het veld van Salzburg en had zo een groot aandeel in de 2-3 zege. Bovendien waren het zijn 115e en 116e treffer in dienst van de Zuid-Italiaanse ploeg, waarmee hij clublegende Diego Maradona voorbijging.

Mertens krijgt voorin de Fransman Kylian Mbappé naast zich. Die maakte als invaller voor PSG een hattrick op het veld van Club Brugge (0-5). Ook zijn ploegmaat Angel di Maria kreeg een stekje in het ideale elftal. Eveneens van de partij is Alex Oxlade-Chamberlain. Die maakte de eerste twee doelpunten van Liverpool op bezoek bij KRC Genk. De titelverdediger won uiteindelijk met 1-4.

De ploeg na speeldag 3:

Doel: Gazzaniga (Tottenham)

Verdediging: De Vrij (Inter), Rakitskiy (Zenit), Laimer (RB Leipzig)

Middenveld: Di Maria (PSG), Oxlade-Chamberlain (Liverpool), Lamela (Tottenham), Son (Tottenham), Sterling (Manchester City)

Aanval: Mbappé (PSG), Mertens (Napoli)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Dries Mertens siert de Italiaanse voorpagina’s, maar waarom vierde hij zijn historische goals op die vreemde manier?

Dries Mertens ging dus clublegende Diego Maradona voorbij. “Ik ben heel gelukkig met deze twee doelpunten want nu maak ik weer een beetje meer deel uit van de clubgeschiedenis van Napoli. Daar ben ik fier op”, verklaarde de Rode Duivel na de 2-3 winst in Salzburg.

Mertens moet nog een speler voor zich dulden op de eeuwige ranglijst. Marek Hamsik maakte tussen 2007 tot 2019 voor Napoli 121 goals. “Ik ben Diego voorbij, een absoluut idool in deze stad, en nu hoop ik ook Marek bij te benen. Ik heb niets tegen Marek maar hopelijk lukt dat snel, voor Kerstmis”, ging Mertens verder. Napoli gaat aan de kop in groep E met 7 punten, een meer dan Liverpool. Salzburg heeft er 3, Genk 1.

MEER OVER Club Brugge

Meer sportnieuws