Dit fenomeen tijdens het daten is uiterst vervelend

Foto: Shutterstock

Seks & Relaties

Dit fenomeen tijdens het daten is uiterst vervelend

Print

Je bent aan het daten en plots duikt die ene match te pas en te onpas op. Net zoals Clippy, een digitale paperclip die vroeger deel uitmaakte van het Microsoft-besturingsprogramma en spontaan op je scherm verscheen. In de wereld van online daten omschrijft de Amerikaanse illustratrice Samantha Rothenberg het - vervelende! - fenomeen als clipping.

Samantha Rothenberg maakte een schets van een paperclip om de datingtrend te illustreren en deelde deze op het account van haar alter ego Violet Claire. Daarop zegt een paperclip in een tekstballonnetje het volgende: “Soms verschijn ik zonder reden, zoals nu.” Informatief zoals bij de Microsoft-paperclip, geeft ook de getekende versie met knipoog naar het daten meer uitleg. “Het zit zo: ik ben getroebleerd, verdwijn en verschijn vaak, maar ben eigenlijk niet in jou geïnteresseerd. Ik wil gewoon niet dat je vergeet dat ik besta.”

Teken van leven

Met andere woorden: iemand met wie je contact had op een datingsite of -app en je persoonlijk wel beter wil leren kennen, laat van op de meest onverwachte momenten van zich horen. Net als je hem of haar (bijna) kunt vergeten, geeft de persoon in kwestie een teken van leven om het hele ‘ik wil je uit mijn hoofd’-proces te bemoeilijken.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samantha Rothenberg (@violetclair) on

 

Deze vervelende signalen zijn te vergelijken met breadcrumbing, een verzamelnaam voor datinggedrag waarbij een van beide partijen af en toe een conversatie aangaat om interesse blijvend aan te wakkeren. Als in: af en toe een broodkruimeltje strooien om je te lokken en je amoureuze honger te stillen, maar je nooit kans te geven op het hele brood.

NIET TE MISSEN