Kioskuitbater voor wintermaanden gezocht

De voorbije zomers baatte Woody De Beuckelaer van Ijssalon Pinguïn met veel succes de nieuwe kiosk uit. De gemeente zoekt nu een wintervariant. Foto: JAA

Kioskuitbater voor wintermaanden gezocht

Print
Wijnegem -

De gemeente gaat opnieuw op zoek naar een uitbater voor de houten chalet op het Marktplein.

De voorbije twee zomers werd het gebouwtje op het recent heraangelegde plein met succes uitgebaat door IJssalon Pinguïn uit Deurne. De gemeente wil ook in de donkere maanden graag beweging in de kiosk. Vorig jaar werd een winterconcessie voor soepverkoop voorgesteld, maar voor dat hete drankje alleen kwam er geen inschrijving.

“Dit jaar willen we onze oproep herhalen en komt ook wie een ruimer aanbod heeft, in aanmerking”, aldus schepen van Lokale Economie Leen Wouters (N-VA). “ Het beschikbaar stellen van het gebouw om gedurende bepaalde dagen tussen bepaalde uren verkoop van soep en andere voedingswaren te organiseren kan een meerwaarde betekenen voor het middenstandsgebeuren.”

Kandidaten die van 1 december tot 31 maart de pop-up willen uitbaten, mogen zich melden bij de gemeente. De inschrijver stelt zelf openingsdagen en -uren voor met als randvoorwaarde dat er minstens één sluitingsdag per week moet zijn en dat de openingsuren zich situeren tussen 15 en 20u.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio