© kma

Gemeenteraad stuurt klaagbrief naar De Lijn

De voltallige gemeenteraad van Zoersel keurde dinsdag een motie goed om een klachtenbrief naar De Lijn te sturen over de afgeschafte busdiensten.

kma

Het voorstel kwam van de CD&V-fractie. De partij wou dat de gemeente het probleem ook op de agenda van de vervoerregio zette, maar schepen voor Mobiliteit Marc De Cordt (Groen) vond een door de gemeenteraad ondertekende brief een beter signaal dat het zo echt niet verder kan. Volgens oppositieraadslid Katrien Schryvers (CD&V) deed de gemeente tot dusver te weinig om haar ongenoegen te laten blijken en is er tot vandaag nog niets veranderd aan de rampzalige situatie. Schepen De Cordt somde op dat de mobiliteitsambtenaar al een mail naar De Lijn heeft gestuurd en dat hij zelf al meermaals naar de regiomanager heeft gebeld.

Als interessant nieuwtje wist de schepen te melden dat De Lijn onlangs de lijn Zandhoven-Halle-Sint-Job verpacht heeft aan een exploitant, om zo meer eigen chauffeurs te kunnen inzetten op de lijnen 410 en 417 tussen Antwerpen en Turnhout die momenteel het zwaarst geplaagd worden door het chauffeurstekort. “Hierdoor zou de situatie nu toch al iets beter moeten zijn”, zei De Cordt, die wel toegaf dat zijn dochter zopas nog een uur op de bus had staan wachten. Tegen eind dit jaar moet een betrouwbare app die zegt welke bussen er wél rijden, klaar zijn.

Raadslid Tom Sleeuwaert (H-eerlijk Zoersel) vroeg om meteen ook de slechte verbinding met Halle op de tafel te leggen. “Sinds De Lijn daar de bussen heeft herschikt, is Halle qua openbaar vervoer een eiland geworden.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio