© De parkeerstrook in kasseien wordt asfalt en het wegdek wordt vernieuwd

Belangrijke verkeersader tijdens tweede fase volledig afgesloten

Drie weken lang verkeershinder op Bredabaan

Vanaf volgende week maandag zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende drie weken werkzaamheden uitvoeren aan het wegdek van de Bredabaan (N1) in Wuustwezel-centrum. Na een voorbereidende fase wordt de weg helemaal gesloten voor het verkeer.

De werfzone situeert zich over een afstand van 500 meter bij het binnenrijden van het centrum, komende van Brasschaat. Het wegdek van de Bredabaan wordt vernieuwd vanaf de winkels Eldi en Aldi en tot aan het einde van de bebouwing. Het asfalt is versleten en wordt in beide richtingen vervangen. Ook de bestaande parkeerstrook, die uit kasseien bestaat, is in slechte staat en wordt opnieuw aangelegd, maar nu in asfalt. Ook het trottoir aan die zijde wordt heraangelegd. In de nieuwe parkeerstrook worden plantvakken aangelegd, waar het gemeentebestuur na de werkzaamheden nieuwe bomen zal in aanplanten. De vernieuwingswerken zullen in totaal drie weken duren en worden opgedeeld in twee fasen.

Tijdens de eerste fase, van 28 oktober tot en met 5 november, wordt de huidige parkeerstrook en het aanliggende voetpad vernieuwd. Tijdens de tweede fase, van 6 tot en met 15 november, wordt het asfalt van de rijweg vernieuwd. Tijdens de eerste fase blijft er op de Bredabaan altijd verkeer in beide richtingen mogelijk over versmalde rijstroken op de kant richting Wuustwezel. Tijdens de tweede fase zal de hinder groter zijn. De Bredabaan wordt dan volledig afgesloten. Het verkeer richting Wuustwezel volgt een omleiding langs Beersgat en Schutsdijk. Het verkeer richting Brasschaat rijdt om langs Brekelen, Brekelsebeemdenweg, Bremstraat en Lange Laarweg. Zwaar verkeer tussen Brasschaat en Wuustwezel volgt een omleiding via de E19. Fietsers en voetgangers kunnen nog door aan één zijde.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio