© Bart Roggeman

Sint-Lutgardisschool neemt afscheid van Juf Viviane

Met een lach en een traan heeft de Sint-Lutgardisschool woensdag op ludieke manier afscheid genomen van een waar monument. Juf Viviane Dieltjens (61) trekt de schoolpoort na 41 jaar achter zich dicht.

Van die 41 jaar heeft juf Viviane dertig jaar lesgegeven in het eerste leerjaar in het wijkschooltje in de Heidestraat. Ze geraakte zo als het ware met het schooltje vergroeid. De leerlingen, leerkrachten en directie zorgden dan ook voor een warm en emotioneel afscheid. Omdat ze met haar pupillen van het eerste leerjaar elk jaar op boerderijklassen ging, stond de hele viering in het teken van de landbouw.

Nadat ze door collega’s bij haar thuis in Aartselaar met de fiets was opgepikt, viel juf Viviane van de ene verbazing in de andere. Ze werd op een boerenkar in de gemeente rondgereden, waar zowel aan de hoofdschool als aan het wijkschooltje de leerlingen een erehaag hadden gevormd.

Juf Viviane moest haar ‘pensioenkaart’ wel nog verdienen door in elke klas opdrachtjes uit te voeren. Als toemaatje kreeg ze een steen voor de ‘Walk of Fame’ die aan de ingang van de school wordt ingemetseld. Ze is daarmee de allereerste in het wijkschooltje.

“Ik wist dat ze mij met de fiets kwamen ophalen, meer niet. Dit is onvergetelijk. Momenteel overheerst een dubbel gevoel. Ik ga graag met pensioen, maar ga het hier ook enorm hard missen. Maar ik trek de poort niet helemaal dicht. Ik wil me nog graag blijven inzetten voor de school”, liet de geëmotioneerde juf nog weten. (bar, pvr)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio