© ISOPIX

De korte bob is het kapsel van het moment

Net als de lente brengt ook de herfst nieuwe haarmode met zich mee. Al is het hipste kapsel van het moment eigenlijk een klassieker: de korte bob tot net aan de kin. Twee sterren zetten alvast de schaar in hun lange lokken.

vwh

Actrice Lucy Lio verscheen op de première van . Collega-actrice Kristen Bell, onder meer bekend van de reeks ‘The Good Place’, deed het haar voor. Beide sterren kozen voor een zijwaartse scheiding, maar ook met een middenscheiding houdt de trend stand.

Dat is volgens BV-kapper Jochen Vanhoudt de sterkte van deze snit. “De korte bob zal altijd in de mode blijven omdat je er alle kanten mee uit kunt. Je kunt bijvoorbeeld nog net een staartje maken. Met behulp van een steil- of krultang krijg je een glamoureuze look. Met een texturizing spray, creëer je een strandlook.” De kapper noemt nog een extra voordeel: “Als je een over tien jaar een foto van jezelf ziet, zal je zeker niet afvragen wat je bezielde om voor deze coupe te kiezen.”

© ISOPIX

Sta ik ermee?

Om te weten of je staat met een korte bob, kun je even in de spiegel kijken. “Heb je een rond gezicht en wil je een bob met een froufrou? Dan kan je gezicht net nog ronder lijken”, waarschuwt Jochen. Om je gezicht optisch slanker te doen lijken, laat je je lokken beter schuin naar voren knippen. Draag de bob in dat geval ook sluik.

Toch graag een froufrou? Kies dan voor een afgeronde versie. Bij een iets langer gezicht is een bob met froufrou het mooist omdat die het gelaat optisch verkort. Een bob kan ook met krullen, maar dan laat je er beter laagjes in knippen.

NIET TE MISSEN