© Bart Van den Langenbergh

Man zwaait met mes aan kassa van Carrefour

K.M. (25) uit Malle moest zich voor de rechtbank verantwoorden omdat hij op 27 augustus aan de kassa in de supermarkt Carrefour in de Korte Gasthuisstraat in Turnhout met een mes stond te zwaaien.

In ontbloot bovenlijf stapte K.M. op 27 augustus om 10.10u de Carrefour in het centrum van Turnhout binnen. “Onder bedreiging van een mes heeft hij aan een kassierster geld gevraagd. Maar de vrouw ging daar niet op in waarna de man weer is buiten gegaan”, schetste openbare aanklager Catherine Dederen op de rechtbank. “De beelden van de bewakingscamera tonen aan dat de man alle kassa’s passeerde en een kassa buiten het bereik van de camera uitkoos. Hij bevond zich in een labiele toestand en klaagde dat hij vermoord zou worden.”

K.M. riskeert een gevangenisstraf van achttien maanden gekoppeld aan probatievoorwaarden. Hij lijdt aan psychoses die het gevolg zijn van een verslavingsproblematiek aan cannabis en cocaïne. “Ik weet niet goed wat er gebeurd is”, verklaarde de twintiger, afkomstig uit Oostende, nog. “Mij in de gevangenis steken, is zeker geen oplossing.” Vonnis op 6 november.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio