© Shutterstock

Instagram verwijdert filters die plastische chirurgie suggereren

Sociale netwerksite Instagram wil filters offline halen die op selfies de indruk wekken dat je aan je uiterlijk liet sleutelen. Spark AR, het bedrijf achter de filters wil “alle effecten die plastische chirurgie doen vermoeden” uit het aanbod.

vwh

De effecten die gaan sneuvelen door dit nieuwe beleid zijn onder meer die waarbij gebruikers eruitzien alsof ze lipinjecties, wenkbrauwlifts, fillers in de wangen en andere esthetische operaties hebben ondergaan. Het is nog niet helemaal duidelijk welke filters binnenkort onbeschikbaar worden. “Op dit moment kunnen we geen exacte timing meegeven omtrent het nieuwe beleid, maar we zullen updates zo snel mogelijk delen”, staat er in een aankondiging op Facebook.

Digitaal bijwerken

We duidelijk is dat het effect ‘Fix Me’ reeds verdwenen is. Hierbij konden gebruikers met een pen aanduiden welke zones op hun gelaat ze wilden bijwerken. De bewuste filter simuleerde ook blauwe plekken en zwellingen om het effect net na een plastische ingreep te simuleren.

Samen met het verwijderen van plastische chirurgie-achtige filters uit de Instagram Effect Gallery, zal Spark AR ook de goedkeuring van nieuwe effecten met betrekking tot plastische chirurgie voor onbepaalde duur uitstellen. “We willen dat spelen met filters een positieve ervaring is en evalueren ons bestaande policy op het gebied van mentaal welzijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN