© Politie Antwerpen

Internationaal geseinde wagen getakeld tijdens verkeerscontrole op A12

Tijdens een verkeersactie onder het viaduct van de A12 in Wilrijk controleerde de Antwerpse politie samen met de douane het verkeer. Eén wagen bleek internationaal geseind te staan door de Spaanse politie, de Audi werd getakeld voor verder onderzoek.

jtp

De douane liet nog een ander voertuig takelen omdat de achterstallige boetes niet betaald konden worden. Tijdens de actie werden in totaal 41 personenwagens en 45 inzittenden gecontroleerd. Eén persoon legde een positieve ademtest af en twee bestuurders reden onder invloed van drugs. Vijftien personen waren met de gsm bezig tijdens het rijden en dertien bestuurders droegen hun gordel niet. Zes anderen reden door het rode of versnelden voor het oranje licht. Vijf voertuigen waren niet in orde met de technische keuring.

De specialisten van de verkeerspolitie controleerden achttien vrachtwagens. Daar bleken vier vrachtwagens overladen te zijn en waren vier ladingen niet correct gezekerd. Bij tien voertuigen werden inbreuken vastgesteld tegen de ADR-wetgeving (het vervoer van gevaarlijke stoffen, nvdr.) en was één persoon niet in orde met de rij- en rusttijden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio