Puurs maakt standbeelden blind in plaats van monddood

Standbeelden zijn geblinddoekt in plaats van monddood gemaakt. Foto: 11.11.11

Puurs maakt standbeelden blind in plaats van monddood

Print
Puurs-Sint-Amands -

De organisatie 11.11.11 houdt vandaag een opvallende actie in meerdere Vlaamse gemeenten. Met de actie vraagt ze aandacht voor Changemakers, mensen wiens stem onderdrukt wordt. Ook in Puurs (Puurs-Sint-Amands) hadden verschillende standbeelden monddood gemaakt moeten worden. Maar vrijwilligers hebben zich vergist en de knevel over de ogen gebonden in plaats van over de mond.

11.11.11 wil met de actie de aandacht vestigen op mensen die individueel of als trekker van een organisatie streven naar een duurzame en leefbare toekomst waar er voor iedereen plaats is. De vijf boegbeelden van de campagne zijn mensen uit het zuiden die vrouwen een stem geven, de democratie versterken via een radiostation, voor schone energie zorgen in hun land, de macht van oliebaronnen inperken of mensen na een oorlog nieuw perspectief geven.

Maar het werk wordt hen steeds moeilijker gemaakt. Wereldwijd komt de vrijheid van meningsuiting onder druk te staan. Bepaalde wetten maken het bijvoorbeeld moeilijker om ngo’s of vakbonden te registreren, om financiering te ontvangen of om activiteiten te organiseren. Kritische stemmen worden gebrandmerkt en gecriminaliseerd en ook het fysieke en digitale geweld neemt toe.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio