© Bart Van den Langenbergh

83-jarige man veroordeeld tot dertig maanden cel voor aanranding kleindochter

Een 83-jarige man uit Herentals is veroordeeld tot dertig maanden cel waarvan de helft met uitstel en hij is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten. De man stond voor de rechter voor de aanranding van zijn toen 8-jarige kleindochter. Hij had ook in het verleden zijn vrouw en kinderen geslagen met een zweep en zijn twee dochters op jonge leeftijd aangerand.

Bart Van den Langenbergh

De feiten dateren van 2004, op dat moment was het slachtoffer 8 jaar oud. “In de tuin van haar grootouders in Zoersel werd ze door haar grootvader benaderd. Hij stak zijn hand in haar broek, raakte haar borsten aan en liet haar ook zijn penis strelen. De grootmoeder was op dat moment op wandel. Later waren er nog twee soortgelijke incidenten.” Het slachtoffer, nu een jonge vrouw, diende pas twee jaar geleden klacht in. “Omdat zij toen zelf seksueel actief werd, kwamen de herinneringen naar boven. Ze is in therapie bij een psycholoog, die haar aanraadde een brief te schrijven. Daarin legt ze gedetailleerd uit hoe haar grootvader destijds te werk ging.”

Tijdens het strafonderzoek bleek dat de kleindochter niet het enige slachtoffer was. Haar moeder zou haar meteen hebben geloofd, omdat haar twee zussen in het verleden ook al hadden verteld dat ze door de man aangerand zijn geweest in de jaren zestig en zeventig. Het gezin woonde toen in Congo.

“Een van de dochters van de man verklaarde dat zij rond 8-jarige leeftijd door haar vader seksueel aangerand werd, net zoals haar zus. Hij betastte en penetreerde hen met de vingers. Rond hun 12 jaar stopten de aanrandingen”, zei de openbare aanklager.

Ook de grootmoeder van het slachtoffer, ondertussen de ex-vrouw van de man, werd verhoord. Zij verklaarde dat hun kinderen en ook zijzelf door de man in het verleden geslagen werden met een zweep. Deze feiten zijn allemaal verjaard.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio