© BFM

Plofkraak in Stabroek: daders vluchten mét buit te voet weg

Onbekenden hebben afgelopen nacht een plofkraak gepleegd op de bankautomaat van het kantoor van BNP Paribas Fortis in Stabroek. De daders konden buit maken en vluchtten te voet weg.

sare

LEES OOK: Plofkraak in Stabroek: “Wij zagen de zwartgeklede mannen wegvluchten”

De hulpdiensten werden dinsdagnacht rond 1.30u naar de Abtsdreef in Stabroek gestuurd. Plofkrakers hadden daar de bankautomaat van het filiaal van BNP Paribas Fortis uit de muur geblazen. “Het onderzoek naar de plofkraak loopt volop. Het is ondertussen wel duidelijk dat de daders buit konden maken, hoe groot die buit is weten we nog niet”, vertelt Tom De Gent van Politiezone Noord.

Volgens de politie raakte de automaat zwaar beschadigd, ook aan het bankgebouw is wat schade door de explosie. “Niemand raakte gewond”, zegt De Gent. Getuigen zagen na de feiten drie personen te voet wegvluchten, mogelijk hadden ze verderop een vluchtwagen klaarstaan. “Andere getuigen mogen zich altijd melden bij de lokale politie”, klinkt het.

De brandweer beveiligde de omgeving en de politie stelde een perimeter in. Het labo is ter plaatse voor een sporenonderzoek. Het verdere onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio