© ROBIN UTRECHT

Tot 18 maanden cel voor duo dat vals geld uitgeeft in apotheken

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Achraf B.L. en Bilal A. respectievelijk veroordeeld tot achttien maanden effectieve celstraf en een jaar voorwaardelijk voor het uitgeven van vals geld bij apotheken in de streek van Willebroek en Mechelen.

tdk

B.L. en A. sloegen in het voorjaar van 2018 toe en viseerden bijna uitsluitend apotheken. Telkens kochten ze iets kleins aan zoals een doosje Dafalgan of een doosje met huidverzorging. Ze betaalden de artikelen met een vals briefje van 100 euro. Bij verscheidene apothekers lukte het bedrog en konden de twee zich met het wisselgeld uit de voeten maken.

Maar omdat de apothekers ook snel in de mot kregen dat er met een vals briefje was betaald, werd de politie ingelicht. Die detecteerde via het ANPR-netwerk waar de auto van Achraf en Bilal zich bevond. Toen een van de mannen wilde toeslaan bij een apotheker in Willebroek - waar het bedrog onmiddellijk aan het licht kwam omdat een valsgelddetector werd gebruikt - stapte hij ijzig kalm naar buiten. Zogezegd om geld af te halen bij de bank. Eenmaal buiten stond de politie hem op te wachten.

Achraf B.L. vluchtte te voet weg richting station maar kon daar door de politie worden opgepakt. Enkele dagen later kon ook Bilal A. worden geklist. B.L. zei dat hij het valse geld zelf had ontvangen bij de verkoop van gsm’s en het dan maar is beginnen uit te geven om zijn verloren geld te kunnen recupereren.MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio