Tweede trage weg leidt langs oostzijde spoorweg

Vijfde van rechts Dirk Cortebeeck bij de start van de wandeling aan ‘De Molenberg’ van de eerste trage weg. Foto: Jan BOEY

Wegbeschrijving en historische weetjes te krijgen na email

Tweede trage weg leidt langs oostzijde spoorweg

Print
Willebroek -

Na een trage wegen parcours aan de westzijde van de spoorweg in Blaasveld is initiatiefnemer Dirk Cortebeeck nu klaar met een tweede uitgeschreven route aan de oostzijde van de spoorweg.

De totale afstand van de tweede trage weg is zo’n 5 kilometer lang. De tocht leidt onder meer langs een speeltuintje, een deel van het Blaasvelds Broek, de merkwaardigste dikke tamme kastanjeboom, enzovoort. “U kunt altijd deze trage wegen zelf bewandelen. Potentiële deelnemers kunnen het gedetailleerde parcours na een mailtje bij me bekomen”, legt Dirk Cortebeeck uit.

U krijgt dan niet alleen een wegbeschrijving toegestuurd maar ook heel wat historische info die ook wie vlakbij woont heel wat extra informatie kan opleveren. Cortebeeck ijvert in samenwerking met het gemeentebestuur om deze wegen meer te promoten als alternatieve wegen die in de toekomst met plaatjes worden aangeduid.

Voor beide wandelingen kunt u parkeren ter hoogte van de parking van Okay of met de fiets aan De Molenberg op de Mechelsesteenweg in Blaasveld. De whiskybrouwerij is ook het startpunt voor beide wandelingen.

cortebeeckdirk@gmail.com

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio