© Bart Van den Langenbergh

Dertiger riskeert tien maanden cel voor partnergeweld

Een 38-jarige man uit Laakdal riskeert tien maanden cel voor partnergeweld. Een jaar geleden takelde hij zijn vrouw toe toen hij ontdekte dat ze vreemd ging.

bvdl

J.B. uit Laakdal was vier jaar getrouwd met zijn vrouw toen op 21 oktober 2018 de stoppen doorsloegen. Toen de man te weten kwam dat de vrouw vreemd ging met een van haar oversten op haar werk, viel hij haar thuis aan terwijl ze lag te slapen. Enkele buren die lawaai hoorden, hebben de man van haar moeten wegtrekken.

“Hij gooide een ventilator naar haar en ze kreeg een kastdeur over zich”, schetste meester Isabelle Rutten, de advocate van de ex van B. “Toen ze terugkeerde van de spoedafdeling was de achterruit van haar auto vernield.” Volgens openbare aanklager Elke Van Bladel gaf de man haar slagen in het gezicht en stampen op het lichaam, in aanwezigheid van hun 3-jarig dochtertje. Ze vorderde een celstraf van tien maanden, eventueel met voorwaarden. Volgens de advocate van J.B. is sprake van onweerstaanbare drang en is een vrijspraak op zijn plaats. “Hij heeft zich niet kunnen bedwingen, maar hij is helemaal geen agressor”, pleitte meester Isabelle Kortleven. Vonnis op 26 november.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio