© Jan BOEY

Reuzenkippen, straatanimatie en tractoren op 171ste jaarmarkt

De 171ste editie van Willebroek jaarmarkt vindt maandag 28 oktober plaats. De vermaarde jaarmarkt trekt elk jaar vele duizenden bezoekers. Dit jaar zijn er bij de ‘dieren’ zelfs reuzenkippen te bewonderen en is de expo van tractoren is helemaal nieuw.

Jan Boey

Ook nieuw zijn de reuzenkippen die een onderdeel vormen van de straatanimatie. “Een van de reuzenkippen is op zoek naar liefde en nodigt de toeschouwers uit haar te helpen in haar zoektocht. Dat resulteert in zang en dans met de reuzenkippen. Wie de namen van deze ‘beestjes’ te weten komt en het ingevulde antwoordformulier afgeeft, maakt kans op mooie geschenken”, legt schepen Maaike Bradt (CD&V) uit.

Zoals elk jaar zijn de veeprijskampen een belangrijk onderdeel op de jaarmarkt. Nieuw is dat de paarden terug hun vaste stek krijgen in de Camille Huysmansstraat. Het gaat om Belgische trekpaarden, rijpaarden en shetlandpony’s. Kleinere dieren als schapen en geiten staan in de Schoolweg, koeien vindt u in de Stationsstraat en op het Stationsplein is er een tentoonstelling met tractoren.

In de lokettenzaal van het oud-gemeentehuis vindt een retrospectieve tentoonstelling van de erevoorzitter van de koninklijke foto- en digiclub Kontrast, Frans De Maeyer, plaats. De expo is gestoffeerd met werk van hem als een hommage aan de vitale 90-jarige, die al 55 jaar lid van Kontrast. De expo is zaterdag en zondag te bezoeken van 10 tot 17u en op maandag van 10 tot 14u.

Vanaf zaterdag 14u is de kermis geopend en die sluit op woensdag 30 oktober af met een kermis-familiedag. Niet te missen is het jaarlijkse vuurwerk langs de Willebroekse vaart.

www.willebroek.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio