Allesbehalve saai: vier andere manieren om je sjaal te dragen

Er zitten meer mogelijkheden in een sjaal dan je denkt. Door het accessoire niet gewoon over je schouder te gooien, kan het op een creatieve manier deel gaan uitmaken van je look.

vwh

Met een elegante knoop

Draag de sjaal zoals een stewardess: met een sierlijke knoop in de stof. Draai de sjaal een keer volledig rond je hals, dan begint het creatieve aspect. Let er hiervoor wel op dat je sjaal gemaakt is uit een dunne stof. Voor een nonchalante feel, maak je een strik met een lus aan één kant. De beide uiteinden van de sjaal mogen ongelijk over je outfit hangen zoals hier bij Tommy Hilfiger. Een losse variant op deze manier: wikkel de sjaal niet eerst volledig rond je nek en maak een gewone knoop voor een bohemian-effect.

© ISOPIX

Gewoon andersom

Gewoon een sjaal over je schouder slaan is een klassieker, maar Bella Hadid toont hier voor Marc Jacobs dat het ok anders kan. Sla de sjaal rond je nek en laat de uiteindes openhangen, maar dan aan de achterkant van je outfit. Je hals blijft lekker warm en je look krijgt een edgy twist mee.

Gestrikt

Of - gezien op de catwalk van CMMN SWDN - je maakt er gewoon een strakke strik van. Kies zelf of je deze aan de zijkant of voorkant van de look wil. Ook nog hip: draai een lange sjaal strak rond je nek en knoop stevig vast. De uiteinden kunnen je dan in de vorm van een strik trekken. Tips: dit lukt perfect met modellen in een stof met iets hardere structuur.

Korte kragen

Je sjaal mag deze winter ook gewoon een kraag zijn, die je boven een hemd of trui draagt. Zelf een lange sjaal liggen die je nog wil dragen? Draai het accessoire losjes rond je nek en schik het zodanig dat het eruit zit als een verlengstuk van je bovenstuk. Combineert mooi met een klassieke blazer, zoals gezien bij het Franse Chloé.

NIET TE MISSEN