© Dirk Vertommen

Stad zet in op ontharding openbaar domein: “Een groen speelplein voor Muizen”

De stad Mechelen maakt in haar meerjarenplanning budget vrij om openbaar domein te ontharden en te vergroenen. Een van de eerste projecten is het dorpsplein in Muizen dat de stad een tiental jaar geleden aanlegde met betonplaten.

Sven Van Haezendonck

Gemeenteraadslid Bert Delanoeije (Vld-Groen-m+) lanceert het idee om van het plein een groene speel- en evenementenplek van te maken. Zowel voor de naburige basisschool De Bel als voor de buurt. “Het plein wordt overdag haast nooit gebruikt en grenst aan de boomende kleuter- en basisschool die smacht naar meer speel- en buitenruimte. Met een eenvoudige facelift kan de stad het plein omvormen tot een groen speelplein. Leuk voor de kinderen tijdens de schooluren én aantrekkelijker als evenementenplein de rest van het jaar”, legt hij uit.

“Ook de overdekte fietsenstalling kan optimaler worden benut”, zegt Delanoeije. Hij stelt voor om ze minstens voor een deel af te sluiten en tijdens de schooluren door De Bel te laten gebruiken.

“Over de opwaardering van het plein leven al ideeën binnen verscheidene stadsdiensten”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Natuur- en Groenontwikkeling. “Een participatief vergroeningsproject kan een goede werkwijze zijn. De omvorming van het dorpsplein zal gebeuren in samenspraak met de school, ouders en buurtbewoners.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio