© Google Street View

Dieven proberen alsnog met buit te vluchten nadat wagen getakeld wordt

Twee dieven gingen maandag aan de haal met meer dan honderd koperen perskoppelingen uit de gang van een appartementsgebouw in aanbouw. Tijdens hun vlucht reden ze echter door een rood licht, waarna de Antwerpse politie het duo op het spoor kwam. Eén van de twee werd gevat, hij was geen onbekende voor de politie.

jtp

Een getuige had de verdachten met twee bakken het gebouw in de Max Roosesstraat zien buitenwandelen en kon de politie de nummerplaat van het voertuig tonen waarmee de twee waren vertrokken.

“Op hetzelfde moment merkte een patrouille van het wijkteam van het Kiel een voertuig op dat op het kruispunt van de Jan Davidlei en de Hendriklei door het rood reed”, aldus de Antwerpse politie. De inspecteurs zetten het voertuig aan de kant en gingen over tot controle. De twee mannen in de wagen konden geen geldige documenten voorleggen voor hun wagen, waarop de politie besloot het voertuig te laten takelen. De twee inzittenden mochten beschikken en namen wat spullen mee uit de wagen.

Plastic zakken

Kort nadien kreeg het wijkteam te horen dat het voertuig geseind stond. De buit was niet meer aanwezig, maar bij nazicht merkten de inspecteurs de twee mannen van het voertuig op aan tramhalte Jan Van de Wouwer. Toen ze de politie opmerkten maakten ze zich uit de voeten. Daarbij lieten ze twee plastic zakken achter, die ze kort voordien gekocht hadden bij een slagerij in de straat. In de zakken werden de gestolen perskoppelingen aangetroffen.

De politie kon één van de twee mannen vatten. De Roemeen van 52 bleek goed gekend bij de politie en verblijft illegaal in ons land. Ook zijn kompaan kon geïdentificeerd worden door de eerdere verkeersinbreuk. De politie speurt de man verder op. De gestolen koppelingen konden aan de slachtoffers worden teruggegeven.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio