Aangeboden door Edialux

© Edialux

Hoe pak je muizen of ratten aan zonder je kinderen in gevaar te brengen?

De meest courante en efficiëntste manier om muizen en ratten aan te pakken, is met rodenticiden. Vergif dus. Wie jonge kinderen of al te nieuwsgierige huisdieren heeft rondlopen, stelt zich daar wellicht vragen bij. Vragen waar gelukkig een sluitend en geruststellend antwoord op volgt.

Niet zonder risicoEr staat geen leeftijd en vaak ook geen grens op de nieuwsgierigheid van kinderen. Dat is een goede zaak, al kan dat voor ouders soms een uitdaging zijn. En in enkele gevallen is die nieuwsgierigheid niet zonder risico. Bijvoorbeeld, wanneer je met muizen of ratten in huis of in de tuin komaf wilt maken. Dat doe je immers nog altijd het efficiëntst met vergif. Maar hoe doe je dat zonder de veiligheid van die nieuwsgierige jongste gezinsleden in gevaar te brengen? En laten we daarbij onze trouwe viervoeters niet vergeten.

Gezond verstandRodenticiden, oftewel het gif waar je muizen of ratten mee aanpakt, is en blijft een gevaarlijk goedje. Dus is de eerste reflex om het buiten het bereik van je kinderen te bewaren. Net zoals je dat met andere schadelijke huishoudmiddelen doet. Denk: bijvoorbeeld aan bleekwater, soldeertangen, scheermesjes en noem maar op. Een kwestie van gezond verstand, dus. Dat wil ook zeggen dat wanneer je kinderen oud genoeg zijn om dat te begrijpen, je hen kunt wijzen op de gevaren van rodenticiden.

100% zeker spelenMaar natuurlijk speel je liever echt op zeker. Want kinderen blijven kinderen en laten we ook je nieuwsgierige viervoeter niet vergeten. Gelukkig kun je vandaag terecht bij producenten van rodenticiden die dit ook doen. Edialux is zo’n producent. Deze expert in duurzame oplossingen voor de bescherming van je huis, planten en huisdieren heeft een heel gamma aan beproefd efficiënte rodenticiden, maar drukt er bij de gebruikers op om deze uitsluitend in verzegelbare lokaasdozen te plaatsen.

Gevaar achter slotDeze lokaasdozen zijn afsluitbare kistjes uit sterk kunststof waarin je de verschillende soorten lokaas kunt plaatsen. Eenmaal afgesloten kan er niemand meer bij de gifkorrels, -pasta of -blokjes. Behalve muizen en ratten, uiteraard. Die lokaasdozen komen in verschillende formaten en materialen. Zo bestaan er modellen die beter tegen de elementen bestand zijn en daarmee meer geschikt zijn om in de tuin te zetten. Alleen met een sleutel kun je ze openmaken en sommige exemplaren zijn zelfs van een dubbel slot voorzien. Zo maak je komaf met muizen en ratten zonder risico voor je dierbaren.

Muizen of ratten bestrijden? Ontdek hier de ideale oplossing voor jouw probleem »