Aangeboden door Edialux

© Edialux

Ratten of muizen in huis of tuin? Zo raak je daar snel vanaf!

Wie een knaagdier in of om zijn huis ziet dat daar niet hoort, grijpt best snel in. Zo wordt het geen plaag, voorkom je schade aan je woning en neutraliseer je het hygiënische risico. Gelukkig bestaan er vandaag snelle en efficiënte oplossingen voor elk knaagdierprobleem.

Tijdig ingrijpenEen muis in je keuken gezien? Rattenkeutels in je garage of tuinhuis opgemerkt? In de meeste gevallen treft je geen blaam, maar je doet er liever wel zo snel mogelijk iets aan. Want wanneer je één zo’n beestje ziet, zijn er waarschijnlijk meer. Voor je het weet, zit je met een plaag. Tijdig ingrijpen is dus de boodschap. Maar zelfs wanneer je dat punt voorbij bent, dan heb je vandaag enkele snelle en efficiënte oplossingen om je leefomgeving weer knaagdiervrij te krijgen.

Het ene gif is het andere nietDe meest courante en effectiefste manier om ratten en muizen aan te pakken, is met ‘rodenticiden’. Dat is vergif dat speciaal werd ontwikkeld om knaagdieren mee te verdelgen en is meestal in een lokaas verwerkt. Alleen is de ene soort rodenticide of lokaas de andere niet. De ene werkt in bepaalde omstandigheden minder goed dan in andere. Zo zijn sommige ratten bijzonder lokaasschuw en het ene lokaas is meer geschikt voor vochtige omgevingen dan andere. Kortom: zomaar gif neerleggen garandeert geen oplossing.

Zoek een expert-partnerDaarom doe je liever beroep op de ervaring van producenten die een jarenlange expertise in de bestrijding van knaagdieren hebben opgebouwd. Edialux is zo’n producent en heeft een sluitend en kordaat antwoord op al je muizen- en rattenvragen. Dat betekent een breed aanbod van rodenticiden voor kleine en minder kleine knaagdierproblemen, in huis en buitenshuis, met alternatieven voor wanneer een eerste aanpak niet werkt. En net zo belangrijk: met de optie om het extra veilig voor nieuwsgierige kinderen en huisdieren houden.

Drie categorieënRatten zijn verzot op granen en zetmeelrijke producten, en die vormen daarom de basis van veel rodenticiden. Daaronder kun je twee varianten onderscheiden: tarwe en haver. Wanneer je merkt dat een bepaalde graansoort niet aanslaat, dan is het raadzaam om een andere soort uit te proberen.

Een tweede vorm van lokaas zijn de pasta’s. Die bevatten extra geurige en voor knaagdieren aanlokkelijke aroma’s. Efficiënt lokaas is aantrekkelijker dan de voeding die voor handen is. Daarnaast maakt het hogere vetgehalte in pasta’s hen beter bestand tegen vocht.

Blocs tenslotte, zijn ideaal om ratten en muizen te bestrijden in echt vochtige omstandigheden. Denk daarbij aan een beekkant, vijver, riool, enzovoort. De blokjes bevatten paraffine die de vochtbestendigheid waarborgt en hen tegelijk aantrekkelijk houdt.

Neem geen risico!Werkt het ene lokaas dus niet, dan kun je bij Edialux dus terecht voor een alternatief dat het wel doet. Bij elk type lokaas is het actieve deel over de hele graankorrel, pasta of Bloc verdeeld. Dat maakt een kleine inname al dodelijk. Om te vermijden dat er lokaasschuwheid optreedt, sterven de dieren pas na een paar dagen. Daarna verdrogen ze zodat er geen geurhinder ontstaat. Tenslotte drukken we er nog even op dat vergif gevaarlijk is. Daarom raadt Edialux aan om rodenticiden enkel in verzegelde lokaasdozen te gebruiken. Die komen in verschillende varianten en waken erover dat alleen de ratten en muizen erbij kunnen.

Muizen of ratten bestrijden? Ontdek hier de ideale oplossing voor jouw probleem »