© Joris Herregods

Man opgepakt die spullen steelt in oud ziekenhuis

De politie heeft zondagnacht een man opgepakt die, samen met een kompaan, was binnengedrongen in het voormalige AZ Sint-Maarten in Duffel. Bij een huiszoeking werden verscheidene gestolen spullen aangetroffen.

tdk, svh

LEES OOK: Geen nieuw project na afbraak oud ziekenhuis: “Zo snel mogelijk van start gaan met de sloop”

Een bewakingsagent die toezicht hield op de voormalige ziekenhuissite merkte twee mannen op die zich toegang hadden verschaft tot het leegstaande gebouw. Ze hadden allerlei kleinere spullen kunnen stelen. Er zou onder meer sprake geweest zijn van stopcontacten. “De twee verdachten sloegen op de vlucht toen ze de bewakingsagent opmerkten. Ze konden met een auto ontkomen. Aan de hand van hun nummerplaat kwam de politie evenwel uit bij een 34-jarige man uit Nijlen”, klinkt het bij het Antwerpse parket. “De politie ondernam een huiszoeking bij de verdachte, waar verscheidene gestolen spullen aangetroffen. De man bekende ook dat hij de diefstal in het voormalige ziekenhuis had gepleegd.”

De Nijlenaar wordt voorgeleid bij de Mechelse onderzoeksrechter. De politie zet ondertussen ook het onderzoek naar de tweede verdachte verder.

Het is niet de eerste keer dat er wordt binnengedrongen in het leegstaande ziekenhuis. Er waren in het verleden al meldingen van krakers. Daarom huurde de eigenaar, vzw Emmaüs, een bewakingsbedrijf in. Normaal gezien zou eind dit jaar, ten laatste begin 2020, gestart worden met de afbraak van het gebouw. Voorlopig zijn er nog geen plannen om op die locatie een nieuwbouw neer te poten.MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio