© UNIQLO

Deze jas werd ontworpen door een snowboardkampioen

De Hybrid Down-jas van UNIQLO werd mee ontworpen door de Japanse snowboarder Ayumo Hirano. Hij wou een warme jas die zo licht mogelijk is en maximale bewegingsvrijheid biedt.

Voor de ontwikkeling van zijn nieuwe Hybrid Down-outerwear werkte UNIQLO samen met Ayumi Hirano, een Japanse professionele snowboarder. Hirano is niet de eerste de beste. Hij was pas 14 jaar oud toen hij een zilveren medaille won op de Winter X Games van 2013 - hij was meteen de jongste medaillewinnaar ooit op de X Games.

Op de X Games van 2016 en 2018 deed hij het nog beter, met twee keer goud. Op de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji veroverde Hirano een zilveren medaille op het onderdeel halfpipe, en die prestatie herhaalde hij op de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang.

Sinds vorig jaar is Hirano Global Brand Ambassador voor UNIQLO. Hij gaf heel wat input voor de ontwikkeling van de Hybrid Down-outerwear. Voor een snowboarder is het belangrijk dat een jas licht is, maar tegelijk ook heel warm is. Daarom bedacht UNIQLO het ‘hybride’ ontwerp van de Hybrid Down-outerwear. Die term verwijst naar het gebruik van twee materialen: dons omwille van zijn lage gewicht en isolerende eigenschappen, en een nieuwe, ademende voering.

Snowboarder Ayumi Hirano hielp mee bij het ontwerpen van de Hybrid Down-jassen.

Op plaatsen waar bewegingsvrijheid belangrijker is, zoals de mouwen, schouders en kap, hebben de Hybrid Down jassen een voering uit rayon en polyester. Deze synthetische voering zet de waterdamp uit je transpiratie om in warmte. Zo wordt je zweet afgevoerd, en blijf je lekker warm.

Op plekken waar je lichaam veel minder beweegt, zoals de rug en voorzijde, bestaat de voering uit vederlicht premiumdons, een materiaal dat je lichaamswarmte uitzonderlijk goed vasthoudt. Zo isoleert de jas supergoed en is hij toch vederlicht.

Ayumi Hirano wou dat de mouwen veel bewegingsvrijheid laten – essentieel bij het snowboarden.

Maatje groterHirano zelf draagt altijd maat 2XL. “Al van in de lagere school droeg ik graag grote maten”, vertelt hij. “Dat is de invloed van het snowboarden.” Daarom maakte UNIQLO voor Hirano een oversized jas die hem maximale bewegingsvrijheid biedt. De modellen die je in de winkels vindt hebben een normale pasvorm. UNIQLO heeft daarbij de perfecte balans tussen lengte en breedte gevonden voor een stijlvolle fit.

Nog een weetje: in mei van dit jaar werd Hirano Japans kampioen skateboarding. Daarmee is hij zo goed als zeker van een ticket voor de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio!

De eerste winkel van UNIQLO opende in 1984 in Hiroshima. Inmiddels zijn er bijna 2.000 vestigingen over de hele wereld. Het Japanse merk staat bekend om zijn creatief gebruik van dons en van technische materialen. Alle ontwerpen zijn gebaseerd op de traditionele Japanse waarden van eenvoud, kwaliteit en duurzaamheid.Ontdek het UNIQLO Hybrid Down-gamma zelf in een van de UNIQLO-winkels: UNIQLO Meir (Meir 67-69, Antwerpen), UNIQLO Wijnegem (Wijnegem Shopping-Center, shop-168) en UNIQLO La Monnaie (Muntplein, Brussel).

Maak je klaar voor de winter. Ontdek meer over Hybrid Down-outerwear en volg UNIQLO ook op Instagram.

Vastgoed

Jobs in de regio