© GVN

Tet van Turnhout is vijf dagen onbereikbaar

Aquafin voert van 28 oktober tot 1 november werken uit aan de rotonde bij de Theobalduskapel in Turnhout. Bij gelijkaardige werken in augustus slibde het verkeer in de stad helemaal dicht. Daarom is nu een omleiding voorzien.

gvn

De rotonde met de Tet van Turnhout zal nagenoeg helemaal afgesloten zijn voor het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de werfzone. De Paterstraat is afgesloten tussen de Koning Albertstraat en de rotonde. Vanuit de Steenweg op Oosthoven is er vanaf de Vredestraat enkel verkeer in de richting van de rotonde mogelijk. Ook vanaf de Koningin Elisabethlei kan u niet verder dan de Gasstraat. Het autoverkeer vanuit de Steenweg op Oosthoven moet omrijden via de Koningin Elisabethlei, de Oude Vaartstraat en dan via de Begijnenstraat naar het centrum.

Verkeer vanuit de Patersstraat volgt een omleiding via de Koning Albertstraat, Oude Vaartstraat, Koningin Elisabethlei en Kastelein naar de ring. Het doorgaande verkeer dat van de Grote Markt komt, wordt omgeleid via de Baron du Fourstraat, waar de voetgangerszone tijdelijk wordt opengesteld. Ook de paaltjes in de Lindekensstraat worden vijf dagen weggehaald. “Omdat de bewoners uit die buurt anders de hele omleiding moeten volgen om weg te geraken”, zegt schepen van Mobilteit Marc Boogers (Groen).

MEER OVER Mobiliteit Kempen