© UNIQLO

Een warme jas die stijlvol is en je vrij laat bewegen? Hij bestaat!

Zoek je een jas die je warm houdt, bijzonder licht aanvoelt en je bewegingsvrijheid niet beperkt? Dan moet je deze innovatieve Hybrid Down-jassen zeker proberen.

Het geheim van de Hybrid Down-jassen en -parka’s van UNIQLO zijn de twee verschillende voeringen. Op plaatsen waar je veel lichaamswarmte verliest, zoals je rug en buik, bestaat de voering uit premiumdons. Dons heeft uitstekende isolerende eigenschappen en houdt je lichaamswarmte dus heel goed vast. Daardoor blijven die plekken lekker warm.

Warm en lichtDons is minder geschikt voor plekken waar je lichaam veel beweegt. Daarom ontwikkelde UNIQLO een synthetische voering voor de armen, de taille, de schouders, de onderkant van de rug en de kap. Deze ademende, synthetische voering voert je transpiratievocht af en geeft warmte af. Wanneer je stevig doorfietst, wordt het zweet doorheen de voering afgevoerd zodat je niet nat op je bestemming arriveert.

Door de combinatie van dons en de synthetische voering zijn de Hybrid Down-jassen lekker warm en toch dun en licht. Dat zal je zeker weten waarderen als je in de winter op je bus moet wachten: tijdens het wachten houdt de jas je lichaamswarmte vast, en zodra je op de warme bus stapt kan je hem makkelijk uitdoen.

Vrij bewegenVoor de ontwikkeling van de Hybrid Down-jassen werkte UNIQLO samen met de Japanse professionele snowboarder Ayumu Hirano (twee keer zilver op de Olympische Winterspelen). Voor een snowboarder is het natuurlijk heel belangrijk dat een jas zo licht mogelijk is en comfortabel zit. Als je door het gewicht van je jas een centimeter minder hoog springt, maakt dat een groot verschil voor je medaillekansen. Dankzij het gebruik van de twee verschillende voeringen met lichtgewicht dons en dun synthetisch materiaal zijn de Hybrid Down-jassen licht en toch warm.

De mouwen van de Hybrid Down-jassen werden op vraag van Hirano zo ontworpen dat ze je armen veel bewegingsvrijheid laten. Dat is niet alleen bij het snowboarden belangrijk, maar ook wanneer je je autokoffer in- en uitlaadt of wanneer je je op tram of bus moet vasthouden aan een handgreep.

Elegante stijlNog een voordeel: doordat dons alleen gebruikt wordt in bepaalde delen, heeft een Hybrid Down-jas niet het typische bandenpatroon van de meeste donsjassen. Je ziet er dus niet uit als een Michelin-mannetje!

De Hybrid Down-outerwear is verkrijgbaar in verschillende modellen - als jas, als parka of als ultrawarme jas met bontkraag - en in verschillende trendy kleuren. De kap is afneembaar, zodat je zelf kan beslissen of je ze thuis wil laten. Zo kom je de winter warm en stijlvol door!

€ 99,90

€ 99,90

€ 99,90

€ 99,90

€ 99,90

€ 99,90

€ 99,90

De eerste winkel van UNIQLO opende in 1984 in Hiroshima. Inmiddels zijn er bijna 2.000 vestigingen over de hele wereld. Het Japanse merk staat bekend om zijn creatief gebruik van dons en van technische materialen. Alle ontwerpen zijn gebaseerd op de traditionele Japanse waarden van eenvoud, kwaliteit en duurzaamheid.Ontdek het UNIQLO Hybrid Down-gamma zelf in een van de UNIQLO-winkels: UNIQLO Meir (Meir 67-69, Antwerpen), UNIQLO Wijnegem (Wijnegem Shopping-Center, shop-168) en UNIQLO La Monnaie (Muntplein, Brussel).

Maak je klaar voor de winter. Ontdek meer over Hybrid Down-outerwear en volg UNIQLO ook op Instagram.