© BRTN

‘FC De Kampioenen’ komt terug: nieuwe afleveringen vanaf 2021

Goed nieuws voor de fans van ‘FC De Kampioenen’. Ze kunnen niet alleen uitkijken naar de vierde langspeelfilm Viva Boma!, vanaf 2021 komen er ook nieuwe afleveringen van de tv-serie. Dat naar aanleiding van het dertigjarige jubileum.

sgg

Jong en oud. Iedereen kent de mannen van ‘FC De Kamioenen’, de favoriete voetbalploeg van Vlaanderen. Al sinds 1990 verschijnen Boma en co. op de Vlaamse televisie. Fans kregen al 273 afleveringen en drie langspeelfilms. En in december verschijnt de vierde film in de cinema’s. Maar ook vieren ze hun dertigste verjaardag en dat verdient nieuwe afleveringen dachten ze bij Eén. “Elke week kregen we van fans wel eens de vraag: ‘Waarom maken jullie geen nieuwe afleveringen meer?’”, zegt Herman Verbruggen, die de rol van Marc Vertongen vertolkt. “Niet enkel ik, maar alle Kampioenen worden er nog altijd vaak over aangesproken. Ik wilde het antwoord op die vraag eigenlijk ook wel weten, dus polste ik bij de netmanager van Eén, Olivier Goris. Tot mijn verbazing en vreugde was zijn eerste reactie erg duidelijk: Eén vond het dertigjarige bestaan van ‘FC De Kampioenen’ de ideale gelegenheid om De Kampioenen opnieuw thuis te laten komen!”

“Toen Herman Verbruggen en An Swartenbroekx met het idee bij me kwamen, moest ik niet lang nadenken. Het is prachtig hoe populair de reeks nog steeds is, bij jong en oud. Het dertigjarige jubileum is dan ook het ideale moment om de fans te verwennen”, zegt Olivier Goris, netmanager bij Eén. “Elke generatie kent De Kampioenen; sommigen zijn ermee opgegroeid, anderen ontdekken de reeks nu pas. Maar hoe dan ook: Kampioen zijn blijft plezant, al dertig jaar. En dat moet gevierd worden!”

Er zullen acht nieuwe afleveringen opgenomen worden in de vertrouwde studiodecors. In 2021 zullen de ‘nieuwe’ Kampioenen op tv te zien zijn.