© Sven Van Haezendonck

Vicky Vanmarcke aan de slag als nieuwe schepen: “Het stond niet op mijn bucketlist”

Vicky Vanmarcke (31) heeft maandagavond in het Mechelse stadhuis de eed afgelegd als nieuwe schepen voor Vld-Groen-m+. Ze volgt Alexander Vandersmissen op, die aan de slag is gegaan als waarnemend burgemeester.

Sven Van Haezendonck

LEES OOK: Nieuwe schepen Vicky Vanmarcke: "Een fietsvriendelijk beleid is niet anti-auto"

Vanmarcke legde de eed tijdens de gemeenteraad af voor de nieuwe burgemeester. Vanmarcke zou normaal pas in 2021 haar intrede doen in het schepencollege als vervanger van Koen Anciaux. Door het vertrek van titelvoerend burgemeester Bart Somers naar de Vlaamse regering gebeurt dat nu vroeger. “Ik ben heel enthousiast dat ik nu al als schepen mag beginnen. Ik ben er klaar voor”, zegt Vicky Vanmarcke.

Vanmarcke krijgt als schepen de verantwoordelijkheid over het belangrijke departement Mobiliteit, maar ook over Burgerzaken, Dienstverlening en Dierenwelzijn. Die laatste neemt ze als dierenvriend over van haar collega Anciaux. “Het stond niet op mijn bucketlist om schepen te worden, maar sinds de gemeenteraadsverkiezingen en de overwinning die avond had ik alleen maar kunnen dromen dat het effectief zo snel tot een mandaat in het schepencollege van de stad zou leiden”, vertelt Vicky Vanmarcke.MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio