Brandweerman gewond bij brand in garage op Herentalsebaan

Op de Herentalsebaan is maandagnamiddag brand uitgebroken in een garage. Een brandweerman raakte daarbij gewond, vermoedelijk omdat hij te veel rook inademde. De brand zelf was snel geblust.

sare

De Brandweer Zone Antwerpen was opgeroepen voor een brand in garage D’Hondt Motors op de Herentalsebaan ter hoogte van het kerkhof Silsburg. “Omdat de aanvankelijke oproep een industriebrand was, zijn we met veel materiaal ter plaatse gegaan”, zegt brandweerwoordvoerder Kristof Geens. “De eerste ploeg had de brand in de garage echter snel onder controle.” Het vuur sloeg niet over op voertuigen die in de werkplaats stonden.

© BFM

Bij de interventie raakte een brandweerman lichtgewond. Hij zou volgens de eerste informatie rookintoxicatie opgelopen hebben. “Onze collega is ter controle afgevoerd”, zegt Geens. Om de grote rookontwikkeling in de garage aan te pakken kwam de brandweer met een container met een grote ventilator naar de brand.

© bfm

Ter hoogte van de brand is het tramverkeer onderbroken. Vervoersmaatschappij De Lijn meldt dat trams 4 en 24 niet bediend worden tussen de haltes Florent Pauwels en Silsburg.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio