© FILIP SPOELDERS

Edegem bereidt 850ste verjaardag voor

Denk mee over Edegems feestjaar

In 2023 zal Edegem 850 jaar bestaan. Met het oog op de samenstelling van een feestelijk programma lanceert het gemeentebestuur een oproep richting de bewoners.

Het beloven bruisende jaren te worden in de Antwerpse zuidrand. In Lint gebeurt momenteel het nodige om volgend jaar de 150ste verjaardag van de gemeente in stijl te kunnen vieren. Ondertussen verzamelt men in buurgemeente Hove volop materiaal om een boek samen te stellen dat in 2022 de 750-jarige geschiedenis van de gemeente moet evoceren.

En nu wordt ook in Edegem het startsein gegeven om een feestjaar voor te bereiden. In 2023 bestaat de gemeente maar liefst 850 jaar. De cultuurdienst is voor dit jubileum op zoek naar Edegemnaren die hun schouders onder de samenstelling van het feestprogramma willen zetten. Wat er juist ondernomen gaat worden om deze bijzondere verjaardag in de kijker te zetten, is helemaal nog niet beslist. Daarom zijn alle geïnteresseerden welkom om deel te nemen aan een brainstormmoment . De gemeente is op zoek naar helpende handen en creatieve geesten om het beste van Edegem, ook cultureel en historisch, in een feestprogramma samen te vatten. Wie zich aangesproken voelt, kan zich tot 1 november aanmelden bij de cultuurdienst via cultuur@edegem.be of 03/289.26.50. (fisp)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio