Stad eert Louis Neefs op Komet-site met eigen straat

In zijn Kempens geboortedorp Gierle is eerder een straat naar Louis Neefs genoemd. Daar heeft hij ook een standbeeld. Foto: Bart Van den Langenbergh

Stad eert Louis Neefs op Komet-site met eigen straat

Print
Mechelen -

De legendarische artiest Louis Neefs krijgt zijn eigen straat in Mechelen. Volgend jaar op kerstdag is het veertig jaar geleden dat de zanger samen met zijn echtgenote Liliane om het leven kwam bij een verkeersongeval in Lier. Zijn familie reageert verrast en blij.

De Louis Neefsstraat komt op de nieuwe Komet-site, in de doorsteek tussen de Koningin Astridlaan en de Auwegemvaart. CD&V, waar Neefs ooit nog voor in de Mechelse gemeenteraad zetelde, ijverde er al enkele jaren voor. Vorig jaar beloofde het stadsbestuur om werk te maken van de straat. De gemeenteraad keurt de straatnaam maandagavond goed.

“Wij waren niet op de hoogte van deze beslissing. Er zijn heel wat jaren over heen gegaan. Er was al sprake van toen mijn neef Ludwig, een van zijn zonen, nog in de politiek zat”, reageert Connie Neefs, de zus van de betreurde zanger. “We zijn natuurlijk heel blij met dit eerbetoon voor hem. De locatie is mooi gekozen, want mijn broer heeft aan de overkant op de Stuivenbergvaart nog gewoond”, vertelt Connie Neefs.

In zijn Kempens geboortedorp Gierle (Lille) is eerder een straat naar Louis Neefs genoemd. Daar heeft hij ook een standbeeld gekregen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio