Drie zwaargewonden bij ongeval tussen politiewagen en vuilniswagen op Noordersingel

Bij een zwaar ongeval op de Noordersingel raakten maandagmiddag drie politiemensen zwaargewond. Een wagen van de Antwerpse politie botste er ten hoogte van Spoor Oost met een vuilniskar. Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt nog onderzocht. De Noordersingel was tijdens de vaststellingen deels afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen.

jtp, sare, vdaa

Bij het ongeval raakten de drie politiemensen zwaargewond. Ze zaten geklemd in het voertuig en moesten door de brandweer bevrijd worden. Daarvoor werd het dak van de politiewagen opengeknipt. De drie inspecteurs zouden niet (meer) in levensgevaar verkeren, maar liepen bij het ongeval wel verschillende breuken en zware kneuzingen op.

De twee inzittenden van de vuilniswagen raakten lichtgewond. Eén van hen moet nog zeker een nacht in het ziekenhuis blijven, zijn collega kon maandag al naar huis.

Onderzoek loopt

Het is niet duidelijk of de politiewagen op het moment van het ongeval prioritair reed. Over de juiste omstandigheden van het ongeval rond de middag lopen de versies dan ook nog uiteen. Eén van beide voertuigen maakte mogelijk op het kruispunt aan de inrit van Spoor Oost een bocht, waarna het tot een botsing kwam.

De lokale politie kon geen onderzoek voeren naar het ongeval omdat het zelf betrokken partij was, waardoor de federale wegpolitie ter plaatse kwam om de vaststellingen te doen. De helikopter van de federale politie maakte luchtfoto’s van de plaats van het ongeval. “Het onderzoek naar de exacte feiten loopt nog”, aldus Sarah Frederickx van de federale politie.

De familie en de directe collega’s van de gewonde agenten worden intern opgevangen. “Het hele korps leeft mee met de slachtoffers en hun familie. We zijn dankbaar voor de vele blijken van medeleven die ons bereiken”, zo laat de Antwerpse politie weten in een korte reactie.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio