TUI-vlucht van Charleroi naar Sharm el-Sheikh maakt noodlanding in München

Een TUI-vlucht van Charleroi naar de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh heeft maandagmorgen een noodlanding moeten maken in München. Een uur na opstijgen werd rookontwikkeling waargenomen aan boord.

pp, jtp, blg

De vlucht steeg maandag met een klein kwartiertje vertraging op in Charleroi. Na nog geen uur vliegen, vlak bij de Oostenrijkse grens, maakte het vliegtuig rechtsomkeer naar München. “Er was zeker geen sprake van vuur aan boord, maar door rookontwikkeling in het vliegtuig werd er voor alle zekerheid gekozen voor een landing in München”, meldt TUI-woordvoerder Piet Demeyere. Passagiers bevestigen dat er geen brand aan boord was, maar merkten wel een speciale geur op aan boord.

“Daar hebben alle 179 passagiers het vliegtuig veilig kunnen verlaten. Op geen enkel moment was er paniek aan boord”, klinkt het. Maandagmiddag vertrok er vanuit België een vliegtuig om de gestrande reizigers in München op te pikken. Passagiers ter plekke kregen te horen dat ze om 14.20 uur zouden opstijgen, om 19.15 uur zouden ze aankomen in Sharm el-Sheikh.

Een woordvoerder van de luchthaven zei aan het Duitse nieuwsagentschap dpa dat een kleine ventilator in de cockpit was uitgevallen die voor koeling van de instrumenten moest zorgen. Uit veiligheidsoverwegingen was het goed en juist dat de piloten het toestel aan de grond zetten, aldus de woordvoerder.

© Flightradar